גיבורי ישראל מקבלי עיטור הגבורה

עפר דרורי
גיבורי ישראל מקבלי עיטור הגבורה


בספר זה קובצו סיפורי הגבורה של מקבלי "עיטור הגבורה" מקום המדינה ועד היום. במהלך שנות קיומה של המדינה עוטרו בעיטור הגבורה ארבעים לוחמים בלבד. ... מהדורה זו חוברה לכבודם של גיבורי ישראל ולכבודם של בעלי עיטור הכבוד הגבוה ביותר של צבא ארה"ב Medal of Honor לרגל ביקורם של שמונה מהם במשלחת של אייפ"ק (AIPAC) בישראל בדצמבר 2012.



קישור לספר ב FACEBOOK

לגרסה האלקטרונית של הספר



טקסט המבוא לספר:

הקדמה

בספר זה קובצו סיפורי הגבורה של מקבלי "עיטור הגבורה" מקום המדינה ועד היום. במהלך שנות קיומה של המדינה עוטרו בעיטור הגבורה ארבעים לוחמים בלבד.
במלחמת השחרור הוענקו שנים עשר עיטורים, בין מלחמת השחרור למבצע קדש הוענקו שני עיטורים, במבצע קדש הוענקו ארבעה עיטורים, בין מבצע קדש למלחמת ששת הימים הוענק עיטור אחד, במלחמת ששת הימים הוענקו שנים עשר עיטורים, במלחמת ההתשה הוענק עיטור אחד ובמלחמת יום הכיפורים הוענקו שמונה עיטורים. מאז מלחמת יום הכיפורים לפני שלושים ותשע שנים ועד היום לא הוענק אפילו עיטור גבורה אחד.
שנים עשר גיבורי מלחמת השחרור קבלו את עיטור "גיבור ישראל" שהיה נהוג אז. עיטור זה הומר בתחילת 1973 ל"עיטור הגבורה" בעקבות חוק העיטורים בצבא ההגנה לישראל (1970). באותה מעמד הוענקו גם עשרים עיטורי גבורה למיעוט הלוחמים שזכו לצל"ש הרמטכ"ל במלחמות ישראל עד לאותה שנה ואשר וועדה מיוחדת החליטה להמירם לעיטור הגבורה בהתאם להוראות חוק העיטורים. שמונת מקבלי עיטור הגבורה במלחמת יום הכיפורים קיבלו אותו עפ"י הוראות חוק העיטורים בצבא ההגנה לישראל (1970).
כל החומרים בספר נלקחו מאתר הגבורה (
www.gvura.org) שבו אני מפרסם את ממצאי המחקר שאני עורך בנושא הצל"שים והעיטורים. מטרת אתר הגבורה היא שימור מורשת הקרב והגבורה של חיילי צה"ל ואחרים.
מהדורה זו חוברה לכבודם של גיבורי ישראל ולכבודם של בעלי עיטור הכבוד הגבוה ביותר של צבא ארה"ב Medal of Honor לרגל ביקורם של שמונה מהם במשלחת של אייפ"ק (AIPAC) בישראל בדצמבר 2012.

עפר דרורי
ינואר 2013



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה